Skip to main content

Suatu permainan di sekolah

SHAH ALAM - Telah diadakan suatu permainan yang menarik bagi pelajar-pelajar di sekolah itu. Permainan itu direka khas untuk pelajar-pelajar di situ. Permaianan itu melibatkan 25 orang pelajar dan seorang guru. Permainan itu diadakan pada bulan Sebtember lepas.

     Guru yang tersebut itu bernama Mohd Shamsul Bahari. Beliau kira-kira 30 tahun ke atas. Beliau mengajar Quranic Propagations Technology kepada pelajar-pelajar tingkatan 1 ke tingkatan 5. Gelaran beliau ialah Abang AB. Pelajar-pelajar di sekolah itu memanggil beliau dengan gelaran itu.

      Motif permainan itu diadakan adalah untuk menghilangkan rasa bosan pelajar apabila hendak belajar. Permainan ini dinamakan ASIQS RACE. Cara permainan ini dimainkan ialah dengan mencari kod selepas selesai setiap soalan yang diberi oleh Abang AB sendiri. Soalan itu terdiri daripada sirah-sirah Nabi Muhammad SAW , sejarah tentang tokoh-tokoh dunia, mewarna, dan macam-macam lagi.

     

Comments

Popular posts from this blog

Islam VS Munafik

Bismillah..
Assalamualaikum w.b.t   Saya ingin kongsikan korang sebuah cerita tentang

ISLAM  VS  MUNAFIK !!!
   Apakah yang korang rasa saya suka? Baru-baru ini saya suka filem terbaru yang dipanggil Munafik. Mengapakah saya suka filem ini? Munafik 2 ialah filem seram tetapi ia melibatkan surah-surah al-quran. Apakah yang rasa selepas menonton filem ini? Saya begitu sedih kerana saya sudah sedar, bertapa hebatnya kuasa Allah dan kesabarannya. 
                      Filem terbaru ini melibatkan banyak dalil daripada Al-Quran dan juga hadis. Munafik 2 ini juga membuat saya ingin untuk mengahafal al-quran dan memahamai hadis. Semasa saya menonton pembalasan Tuhan kepada orang yang sesat, MasyaAllah! Begitu hebatnya kuasa Allah. Saya baru saja perasan yang watak-wataknya sangat hebat dalam filem ini. Pelakon bagi watak yang jahat ialah Nasir Bilal Khan dan pelakon bagi watak yang awesome ataupun dikenali sebagai watak utama ialah Syamsul Yusof..

Walaupun Nasir Bilal Khan yang jahat di dala…

Game Kegemaran

Bismillah.. Insyallah hari ini saya akan taip tentang  GAME KEGEMARAN saya..
Game yang saya gemari ialah MOBILE LEGENDS..  dan saya juga ada hero yang saya gemari di dalam game ini.. Hero yang saya gemari ialah  Namanya ialah Lesley.. Dia mempunyai kelebihan yang hero lain pun takde iaitu..Dia bloh tahu mana musuh yang sembunyi didalam semak..

itu sajelah yang saya larat taip..Sekian terima kasih.. p/s hiraukan video tu..